15 november 2011 - Uppdrag

Atomico leder en serie A-investering i Wrapp, den sociala plattformen för digitala presentkort

Wrapp, den nya sociala plattformen för digitala presentkort, har mottagit en serie A-investering ledd av Atomico, det internationella riskkapitalbolaget lett av Niklas Zennström. Zennström kommer också ingå i Wrapps styrelse.

Wrapp är en social plattform för digitala presentkort som gör det enkelt för vänner att ge, ta emot och lösa in presentkort med hjälp av mobila enheter, och ger vänner en möjlighet att bidra till presentkort som ställs ut av gemensamma vänner. Wrapp lanserades under första hälften av 2011 av en grupp entreprenörer och är baserade i Stockholm, London och Silicon Valley.

Atomico är ett internationellt riskkapitalbolag startat 2006 av Niklas Zennström, entreprenör och grundare av Skype, Kazaa och flera andra bolag. Bolaget fokuserar på IT-bolag och har gjort fler än 50 investeringar i fyra världsdelar. Atomico har huvudkontor i London och kontor i São Paolo och Beijing.

Atomico biträddes av Mannheimer Swartling i transaktionen. Niklas Bogefors ansvarade för ärendet, och assisterades av Lucas Jonsson och Therese Jansson.