13 december 2010 - Uppdrag

ASSA ABLOY lämnar offentligt bud på Cardo AB

ASSA ABLOY har lämnat ett offentligt kontantbud till aktieägarna i Cardo AB. Erbjudandet värderar samtliga aktier i Cardo till cirka 11,3 miljarder kronor. Affären är villkorad av godkännande från berörda konkurrensmyndigheter.

Cardo är en världsledande leverantör av industriportar och logistiksystem, system för vattenrening, processutrustning för massa- och pappersindustri samt garageportar. Bolaget har en omsättning på drygt 9 miljarder kronor och cirka 5 400 anställda över hela världen. Cardos aktie är noterad på NASDAQ OMX Stockholm.

ASSA ABLOY är ledande inom lås- och dörrlösningar med fokus på trygghet, säkerhet och användarvänlighet. ASSA ABLOY finns representerat över hela världen med en stark ställning i större delen av Europa, Nordamerika och Asien. ASSA ABLOY är en internationell koncern med cirka 37 000 anställda, en omsättning på cirka 35 miljarder kronor och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

Mannheimer Swartling agerar för Cardos styrelse i samband med budet genom bl a Johan Lekholm, Patrik Marcelius och Jenny Keisu. Stefan Perván Lindeborg och Jens Agö på byråns Brysselkontor biträder i konkurrensrättsliga frågor.