13 december 2012 - Pressmeddelande

Årets advokatbyrå i Norden, Financial Times/mergermarket European M&A Awards 2012 – andra året i rad

- Vi är väldigt stolta över att ta emot den här prestigefulla utmärkelsen för andra året i rad. Vi har den stora förmånen att ha avverkat ännu ett starkt år i vad som varit en utmanande period för M&A. Vi kan bara tacka våra klienter för att de visar så stort förtroende för oss, kommenterar Biörn Riese, styrelseordförande och ordförande för verksamhetsgruppen M&A på Mannheimer Swartling.

Mannheimer Swartling har utsetts till årets advokatbyrå i Norden vid den sjätte årliga European M&A Awards 2012. Utmärkelsen är baserad på transaktionsdata från mergermarket.com på genomförda affärstransaktioner samt på den strategiska, komplexa och innovativa nivån på affärerna. Juryn består av en panel av experter som inkluderar ledande personer verksamma inom M&A i Europa, analytiker från mergermarket och korrespondenter från Financial Times. Mannheimer Swartling mottog även utmärkelsen 2011 och 2009.

Biörn Riese forsätter:
- Vi är privilegierade att ha ett såpass omfattande team av erfarna transaktionsjurister, på alla våra kontor i Sverige och på våra klienters nyckelmarknader. Det har möjliggjort att vi effektivt kan leverera i några av de mest utmanande uppdragen i en tid när ärendevolymen är svag i sviterna av eurokrisen, när det makroekonomiska klimatet är osäkert och finansiering fortfarande är svårt.

Byråns verksamhetsgrupp för Företagsöverlåtelser (M&A) är så gott som oöverträffad i bredd och djup på den nordiska marknaden. Med över 100 M&A-jurister som stöttas av de främsta specialisterna inom skatt, arbetsrätt, miljö, konkurrens, immaterialrätt, IT, regulatoriska frågor, försäkring, fastighet, bank och kapitalmarknad på byråns tolv kontor i sex länder, så har byrån kapacitet att leda de mest krävande gränsöverskridande transaktionerna såväl som att pragmatiskt och effektivt utföra affärsuppgörelser på den lokala marknaden. Byråns jurister är involverade i en majoritet av de främsta transaktionerna i Sverige, och Mannheimer Swartling är rutinmässigt rankad i toppen av alla de mest relevanta rankingarna av juridiska rådgivare i Norden.

Mer information om aktuella transaktioner finns här.

För ytterligare information om utmärkelsen, vänligen läs pressmeddelandet från Financial Times/mergermarket.