6 maj 2011 - Pressmeddelande

André Andersson får pris för “Outstanding Contribution” av Chambers Europe och Mannheimer Swartling utses till ”Best Swedish Firm of the Year”

André Andersson är den första advokat från Skandinavien som får priset för “Outstanding Contribution”

Chambers & Partners har tilldelat André Andersson priset för ”Outstanding Contribution” för hans ”Outstanding Contribution to the Legal Profession”. Han tog emot priset i samband med ceremonin för Chambers Europe Awards for Excellence som ägde rum på torsdagskvällen i Amsterdam. André Andersson är den första skandinaviska advokat som får priset. Sedan det instiftades 2008 har priset getts till fyra europeiska advokater .

André Andersson är ordförande för byråns verksamhetsgrupp Bank och finans och arbetar med strukturering av olika typer av finansiella transaktioner.

”André Andersson är en av de mest framstående praktikerna på den svenska legala marknaden. Med entusiasm och kreativitet har han utvecklat finansjuridiken i Sverige och har varit mentor för en hel generation av finansjurister” säger Chambers & Partners i sin motivering för priset.

Enligt representanter för Chambers & Partners är syftet med priset för ”Outstanding Contribution” att ”lyfta fram personer som gjort sig kända för excellens under hela sin juridiska karriär och som är en drivkraft inom både affärsutveckling och innovation. Kort sagt, advokater som med sina prestationer och insatser har gjort avtryck både på sin hemmamarknad och internationellt.”

Mannheimer Swartling återigen utsedd till “Best Swedish Firm of the Year”

Under ceremonin för Chambers Europe Awards for Excellence utsågs Mannheimer Swartling återigen till “Best Swedish Firm of the Year”. Utnämningen baseras på research som görs för Chambers Europe 2011 och återspeglar byråns framstående ställning och prestationer under de senaste 12 månaderna kombinerat med en imponerande strategisk tillväxt och förträffligklientservice. Mannheimer Swartling tilldelades även detta pris 2009.

Utöver den europeiska versionen av förteckningen med advokatbyråer så publicerar Chambers and Partners även en internationell upplaga, Chambers Global, i vilken Mannheimer Swartling fick mycket hög ranking inom: Bank och finans, Aktiemarknad, Företag/M&A, Tvistlösning, Immaterialrätt och Rekonstruktion/Insolvens.

”Den här utnämningen är en hyllning till André Andersson och en ära för Mannheimer Swartling. Den är ett erkännande av skickligheten hos individuella jurister och  kvaliteten i hela vår verksamhet. Vi är lyckosamma som har förtroendet att hantera våra klienters mest utmanande affärer. De förväntar sig den bästa rådgivningen och de bästa lösningarna från oss – och vår ambition är alltid att överträffa deras förväntningar”. Jan Dernestam, Managing Partner, Mannheimer Swartling.

Om Chambers & Partners

Sedan 1990 har Chambers & Partners publicerat världens ledande guider till advokatkåren och har skapat ett rykte för ingående objektiv undersökningsmetodik med ett team på 100 högt kvalificerade undersökare som genomför tusentals intervjuer med advokater och deras klienter över hela världen. Tillsammans med redaktörerna så identifierar de och rankar världens bästa advokater (dvs. de som presterar bäst enligt de kriterier som är mest värdefulla för klienter, såsom teknisk expertis, affärssinne, snabb leverans, valuta för pengarna). Med researchen som underlag ges sen priser ut för att hylla världens ledande byråer och jurister.