5 februari 2014 - Uppdrag

Accent Equity förvärvar Eurowrap

Investeringsfonden Accent Equity 2012 har förvärvat Eurowrap Group som består av Winnie Papir A/S och Eurowrap Ltd från Maj Invest Equity.

Eurowrap Group är en av Europas ledande leverantörer av presentförpackningar inklusive presentpapper, presentpåsar, presentetiketter, bågar och band samt andra relaterade produkter. Eurowrap har en produktionsanläggning i Danmark och affärsverksamhet med egen designkapacitet i Storbritannien. Nettoomsättningen under 2013 uppgick till 262 miljoner danska kronor (35 miljoner euro).

Accent Equity 2012 öppnade för nya investeringar under 2012 med ett kapital på 3,8 miljarder kronor (425 miljoner euro). Eurowrap är den fjärde investering som gjorts av Accent Equity 2012. Med huvudkontor i Stockholm, har investeringsrådgivaren Accent Equity Partners AB rådgivit sju fonder med totala åtaganden på över 1 miljard euro.

Accent Equity rådgavs av Mannheimer Swartling i transaktionen. Byråns team leddes av Lucas Jonsson och bestod av Rickard Carrick och Emma Kratz (Företagsöverlåtelser) och Johan Carle samt Meike Johnsen (EU- och konkurrensrätt).