IntervjuJohanna Björk, Billing Coordinator

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mina juristkompisar uppmanade mig att söka jobb på Mannheimer Swartling när jag var klar med min civilekonomexamen. De kallade det för sitt ”Mecka”. Jag gick in på hemsidan, hade tur och såg att det fanns en tjänst ledig som billing coordinator på Malmö-kontoret.

Jag fick jobbet, flyttade till Malmö från Stockholm våren 2013 och trivs fantastiskt bra. En av mina arbetsuppgifter är att hantera fakturor, men arbetet innehåller så mycket mer än det. Vi stöttar till exempel delägarna med estimat och plockar fram relevant fakta ur våra system för olika uppdrag. En av de roligaste uppgifterna just nu är ett projekt där vi implementerar ett nytt workflow.

 Bland det bästa med jobbet är att vi blir uppmuntrade att ta egna initiativ och forma våra egna arbetsuppgifter.

Själv jobbar till exempel med internfakturering för vår Rysslands-verksamhet och utbildar kollegor i våra system. Dessutom ingår jag just nu i arbetsgruppen för ett event i Malmö.

Det är också roligt att billingteamet arbetar gränslöst mellan de olika kontoren, vilket innebär att jag och min kollega här i Malmö har tät kontakt med både Stockholms- och Göteborgskontoren.

Det är en enormt trivsam arbetsplats och både fascinerande och stimulerande att arbeta nära människor som är så engagerade i sitt jobb.