IntervjuLinnéa Lindberg, Junior Assistant

 

 

 

 

 

”Det här är en drömarbetsplats som första jobb. Jag var ute och reste efter gymnasiet. När jag kom hem visste jag att jag ville börja studera – men inte vad. Jag tipsades då om att söka till Mannheimer Swartling som juniorassistent medan jag funderade över framtiden.”

”Bilden jag hade av byrån – och advokatbranschen – har ändrats helt sedan jag kom hit. Jag trodde att det skulle vara stelt och formellt. Men på kontoret är det tvärtom, det är en vänlig,  och trivsam stämning.”

 Nu trivs jag nästan lite för bra. Jag har lärt mig enormt mycket om branschen och insett hur spännande affärsjuridik kan vara.

”Nu trivs jag nästan lite för bra. Jag har lärt mig enormt mycket om branschen och insett hur spännande affärsjuridik kan vara. Om man visar att man vill ta ansvar, så får man det. Det är motiverande att studera när man umgås hela dagarna med duktiga och engagerade människor som brinner för det de gör. Det är inte helt ovanligt att det händer att juniorassistenterna går vidare till att studera juridik – för att en dag komma tillbaka.”