IntervjuHenrik Dock

Henrik Dock, biträdande jurist inom verksamhetsgruppen Företagsöverlåtelser.

När jag läste juridik jobbade jag på kollo under ett par somrar. Känslan här på byrån är väldigt lik den som rådde där, det vill säga en oerhört stark gemenskap som uppstår genom att alla arbetar intensivt tillsammans och mot samma mål. Det är så långt från att sitta av tid som man kan komma.

Kombinationen av nerv, komplexa frågor och att jobba intensivt i projekt är väldigt stimulerande.

Jag har studerat både statsvetenskap och juridik och varit nyfiken på flera olika områden inom juridiken. När jag började på byrån arbetade jag först inom företagsöverlåtelser och roterade sedan till byråns bank- och finansgrupp under ett år. Jag har även varit på secondment hos en klient inom private equity-branschen. Nu är jag tillbaka i gruppen för företagsöverlåtelser där jag trivs mycket bra.

Kombinationen av nerv, komplexa frågor och att jobba intensivt i projekt är väldigt stimulerande. Jag triggas av att det händer saker och gillar mixen av förhandlingar och avtalsskrivande. Nu har jag nyligen gift mig och inser att jag och min fru, som också är jurist, måste hitta en bra balans mellan jobb och privatliv – speciellt om vi får barn någon gång i framtiden. Men det är ju en utmaning för alla och här finns stöd och bra förebilder för att kunna skapa den typen av balans.