IntervjuEmma Noreklint

Emma Noreklint, biträdande jurist inom verksamhetsgruppen Bank och finans.

Jag läste finansrätt ett halvår i London under mina juridikstudier vid Göteborgs universitet. Eftersom jag visste att Mannheimer Swartling hade en erkänt skicklig bank- och finansgrupp sökte jag därefter sommarjobb på byrån. Jag tillfrågades då varför jag inte gick på en intervju för ett fast jobb istället – så då gjorde jag självklart det!

Det snabba tempot inom bank och finans tilltalar mig. Arbetsuppgifterna är både omväxlande och utmanande.

Det snabba tempot inom bank och finans tilltalar mig. Arbetsuppgifterna är både omväxlande och utmanande. Jag gillar också att jobba i transaktioner, även om det ibland kan vara stressigt. Vi arbetar också gränsöverskridande – både när det gäller våra kontor och kompetenser, vilket skapar en stark gemenskap. Göteborgskontoret, där jag är baserad, är dessutom en otroligt trevlig arbetsplats.

Jag har även utnyttjat möjligheten till jobbrotation på byrån. Mitt år inom Tvistlösningsgruppen, med förmånen att få arbeta i och se en annan del av byråns verksamhet, var enormt lärorikt. Jag fick samtidigt en bekräftelse på att jag har valt rätt inriktning för mig, vilket är en värdefull insikt.