IntervjuDaniel Kim

 

 

 

 

 

 

Daniel Kim, biträdande jurist inom byråns grupp för EU- och konkurrensrätt.

Jag placerades i Bryssel direkt i samband med min anställning. Det var 2010, ett fantastiskt starkt år med många stora transaktioner som jag direkt blev inblandad i. Eftersom det är ett mindre kontor fick jag ta ett större ansvar och lärde mig oerhört mycket på kort tid. Det blev en rivstart.

Ibland kan det vara väldigt dramatiskt. Jag minns när jag och en kollega precis landat på Arlanda och vi fick ett samtal från en klient som utsatts för en gryningsräd. Vi fick omedelbart kasta oss på ett annat plan.

Till största delen handlar uppdragen om konkurrens- och upphandlingsrätt, men även om allmän EU-rätt, till exempel handelsrätt. Ibland kan det vara väldigt dramatiskt. Jag minns när jag och en kollega precis landat på Arlanda och vi fick ett samtal från en klient som utsatts för en gryningsräd. Vi fick omedelbart kasta oss på ett annat plan.

Jobbet blir bara roligare och roligare ju mer insatt jag blir. Nu är jag tillbaka i Stockholm, men reser en del till klientmöten och annat. Uppdragen har ofta internationella inslag. Att finnas i Bryssel är viktigt, eftersom personliga kontakter och nätverk är betydelsefulla i vårt arbete.