KarriärVåra event

Den personliga kontakten är viktig för oss och genom våra event vill vi berätta mer om vilka vi är, vilka karriärmöjligheter vi erbjuder och hur en vardag som biträdande jurist hos oss kan se ut.

Följ oss på facebook

Mannheimer Swartling håller ofta event för juriststudenter, både på våra kontor och ute på universiteten. Vi finns även på plats på arbetsmarknadsdagar som Juridiska Föreningen arrangerar samt tar emot grupper som kommer till våra kontor på studiebesök. Den personliga kontakten är viktig för oss och genom våra event vill vi berätta mer om vilka vi är, vilka karriärmöjligheter vi erbjuder och hur en vardag som biträdande jurist hos oss kan se ut. För att få mer information och inbjudningar till våra events, följ vår sida på facebook.

EventVåra återkommande event

Är du nyfiken på vad som händer bakom våra dörrar? Under en halvdag hos oss får du en introduktion till vår byrå genom spännande föreläsningar, caseövningar, middag och mingel.

Alla juriststudenter (T1-T9) från samtliga universitet i Sverige är välkomna. Se gärna 2015 års program och läs reportaget om årets Mannheimer Swartling-dag i Stockholm.

Varje höst och/eller vår håller vi event för Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund, Umeå och Örebro universitet. Eventen hålls både på plats på universiteten samt på våra kontor.

Tema och aktivitet varierar, men det kan exempelvis handla om middagar, caselösning, frukostföreläsningar eller bowling.

Varje år håller vi processföringsträffar samt en avslutande middag för de som deltar i tävlingen Svenska Juridiska Mästerskapen, en rikstäckande tävling i

processföring inför svensk domstol anordnad av SSJM. Vårt pris till vinnarna är en resa till Shanghai samt 10 000 kr.

En kvällskurs om konsten att skriva juridik till olika målgrupper. Handgripliga råd och verktyg varvas med praktiska övningar med feedback i mindre grupper.

Kursen hålls på vårt Stockholmskontor under hösten.

Vi vill gärna träffa alla som gör tingstjänstgöring för att berätta mer om oss och hur vi arbetar. En gång per år bjuder vi därför in de som sitter ting till föreläsning, middag och mingel

på vårt närmsta kontor (i Stockholm, Göteborg eller Malmö).

Varje höst finns vi på plats i London och träffar svenska juriststudenter som studerar på universiteten i eller omkring London. Representanter från våra Tysklandskontor håller även

ett kvällsseminarium på vårt Stockholmskontor för tyska utbytesstudenter, och i mån av tid håller vi även studiebesök för internationella juriststudenter via olika studentföreningar.

I mån av tid håller vi även studiebesök för grupper av juriststudenter via olika studentföreningar eller för gymnasieklasser med inriktning på juridik.